sunnuntai 9. syyskuuta 2012

PSH-viikko 2


Ma 3.9.

Lepo + nilkan jäsenkorjausta

Nilkasta tulee vielä ehjä, jei! Vanha vamma ja rustottunu vaan. Ilmeisesti nivelsiteetkin venyneet jonku kerran yli. Ei oo nesteet paljon kiertäny ruston, arpien yms. vuoksi, mutta nyt huolletaan niin että kiertää. Lääkkeenä paljon varvasjumppaa, pyörittelyä äärilaitoja pitkin, varpaillenousuja + venytystä portaissa, suolavesihauteessa liottamista 5-10min kerrallaan niin kuumalla vedellä kuin iho kestää, uintia ja erityisesti kroolin potkuja, jossa nilkka saa ojennettuna vedestä vastusta. Lisäksi otetaan vielä Kellyn lääke tehostukseen, eli kuminauhalla nilkan kuristus, jonka jälkeen mobbausta, niin alakaa se neste kiertää!

Ti 4.9.

1. BJJ 60min -kevyt

Näätän kanssa rullattiin taas kuuskytminuuttia huolellisesti. Välissä katottiin butterflyguardista kuppipeliä ja sweeppiä, guardissa sekä avoimessa guardissa grippi- ja puolustuspeliä. Loppuun vielä rollit ja pienet huollot, niin aamutreeni oli mainiosti paketissa. Aamun saavutuksena myös invite NA:lle, joten tyytyväinen täytyy omaan tekemiseen olla!

2. Voima

Penkki 3x62,5kg, 3x72,5kg, 9x80kg
Leuat 3x, 3x, 3x, 8x10kg + 3x submax vaihtelevilla otteilla
Keskiropisto x2
Huoltavat x4

Penkki tuntui hyvältä, kun tarkasti teki ja lämmöt oli mallia eeppiset. Olkapäät vaatii edelleen töitä ja paljon, jotta liikeradat saadaan normaaliksi. Pääsinpä myös todistamaan ja varmistamaan, kun kaveri vetää kaikilla mahdollisilla tukivälineillä, sträpeillä ja präniköillä adduilla 140kg kyykkyä ja toisella toistolla yläselkä pyöristyy ja paino lähtee pyörimään niskalle. Taisi loppua ruuti keskiropistosta ihan täysin. Toisaalta kyykky itessään on keskiropistolle erittäin raskas harjoite, joten painoja vähemmäksi ja kyykkyä lisää PRIIMAformilla.

Ke 5.9.

Lepo + palauttava lenkki

Palauttava todentotta. Koiran käytös vitutti ja ei jaksanu juosta, joten 15min kävelyn + pikavenyjen jälkeen klo 21.00 nukkumaan.

To 6.9.

BJJ 60min + huolto 20min

HIKI! Mainiot salapainit taas Näätän kanssa. Aggressiivista puolustuspeliä ja sweeppailua kateltiin avoimesta guardista. Kertailtiin myös detaileja vanhaan tuttuun guardin ohitukseen. Muutenkin tuntuu, että nämä privaattirollit alkaa tekniikan osalta muodostaa jatkumon, jossa kerrataan vanhaa ja rakennetaan sen päälle uutta -> drillataan -> rollataan ja hyödynnetään opittua. Kuuskytminuuttisessa saa yllättävän paljon oppimista tapahtumaan!

Pe 7.9.

SW 90min

Belezaaaaa.... not! Lukkipainia ja siinä ei ole mitään kaunista. Mursutaan, hikoillaan ja kaasutetaan niin, että tekniikasta ei ole enää mitään tietoa. Ja onhan se mukavaa! Lämpöjen jälkeen pystystä kahta tärkeintä tekniikkaa, eli käsivetoa ja shoottia. Drillattiin ja katottiin detaileja. 2min eriä 2min tauolla pystyä. Hapokasta. Muutama hyvä alasvienti ja sprawlit napsahteli kohilleen. Lantionkäyttö hieman parantunut. Loppuun 5 minuuttisia 5min tauolla ja pystystä lähtö. Muutama hyvä tärräytys, mutta shootista puuttu draivi ja kaasuissa ei tänään löytyny luonteen lujuutta viimeselle minuutille. Tekniikat oli mielessä, mutta ei yksinkertaisesti riittäny puhti tehdä niitä! Loistava treeni kuitenkin!

La 8.9.

Aktiivinen lepo

En tiedä lasketaanko aktiiviseksi, mutta päivä Hailuodossa koirakisoja katsomassa. En istunut koko päivänä. Illalla meinasin nukahtaa saunaan 20.00. Ainiin, venyttelin lossilla. Ei muuta huoltoa. :D 

Su 9.9.

Voima 45min

Kyykky 3x60, 3x70, 9x75kg
Mave 3x100kg, 3x115kg, 9x130kg
Keskiropisto x2
Leuat x2
Huoltavat x4

Taas aamupäivä ulkona koirakisoissa ja armoton väsymys siitä. En edes venytellyt lossilla. Tästä huolimatta salilla kulki mahtavasti! Muutaman toiston olisi molempiin pääliikkeisiin saanut puristettua lisää, mutta tyydyin huippuformilla tehtyihin räjähtäviin toistoihin ja lopetin liikkeen hidastuessa oleellisesti. Yllättävän hyvin sai kaksi raskainta perusvoimaliikettä tehtyä samassa treenissä. Palautuminen on siis tältä viikolta mennyt hyvin!

Yhteenveto viikosta:
+Salilla kulkee ja vaivat ei vaivaa
+Paaaljon kävelyä, luonnossa liikkumista ja spontaania venyttelyä, selkä tykkää, kun ei istu yhtään enempää kuin on pakko
+Jiujitsuhommissa kehitystä teknisellä sektorilla, kun on päässyt itseään parempaan seuraan jumppaamaan

-Varsinaisia huoltotreenejä nolla

2 kommenttia:

  1. Jes LohiJiin weekly update! :)

    Aika oppikirjamainen viikkoveto: Kovempaa ja kevyempää lajireeniä, perusvoimmaa sekä lepoa ja huoltoa. Tuosta on heleppo sitte reeniä alakaa kohistaan kisojen/kalenterikuvausten lähestyessä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näin on tarkoitus toimia. Ihan hyvältä näyttää viikko näin paperilla ja oon nauttinut joka treenistä. Malttia täytyy olla iso annos mukana, niin nousujohteisuus säilyy pitkällä aikavälillä. Muutama kisa on jo mielessä, mutta lähiviikkoina vaan nautitaan ja katsellaan miten kunto etenee... :)

      Poista