sunnuntai 23. syyskuuta 2012

PSH-viikko 4


Ma 27.8.

BJJ 30min + huolto 30min
Kävin BJJ-peruskurssi-infossa vetämässä 20min lämmöt ja päälle 10min demon. Väkiä oli laidalla varmaan sata päätä eli kasvua näkyvissä. Aleksin kanssa ladattiin tietenkin highlight setti lopun pariminuuttiseen flowrolliin. Askelmerkit oli kohillaan, kun kahenjalan alasvienti laitettiin kunnolla katon kautta ilimoille ja samoin palomiehenpyörä. Matossa slikkejä subimitsöneitä ja normaalihäröilyä jalat solmussa. Hauskaa oli, taas! Bernardoa morotin, mutta ei voinu kevyellä viikolla jäähä reenaan, vaikka himotti. On se jiujitsu hienoa! Loppuun mobbasin olkapäät ja nivuset uudella puolella (n. 30min).

Ti 28.8.

Lepo

Ke 29.8.

Lentsu

To 30.8.

Lentsu

Pe 31.8.

Lentsu

La 1.9.

Lentsu

Su 2.9.

Voima -kevyt

Kyykky 5x35kg, 5x50kg, 5x50kg
Leuat 3x5
Pystypunnerrus 3xneppailu
Keskiropisto 2xnäppäily
Huoltavat x4

Lentsu hieman hellitti, niin yksi varsinainen treenikin saatiin kevyelle viikolle. Erittäin positiivinen yllätys oli se, että olkapäät tuntuivat kestävän pystypunnerrusta mahtavasti! Ei naksuntaa, paukuntaa tai mitään muutakaan kipuilua. Hissukseen edetään kuitenkin tämänkin kanssa...

Yhteenveto viikosta:

Sairastuminen pilasi kevyen viikon, yhyy. No eipä jääny ku muutama näppäilyreeni väliin ja tauti ei ollut kova. Edelleen joka päivä runsaasti kävelyä, luonnossa liikkumista ja myös sitä huoltoa. Olkapäät tuntuu mahtavalta, nilkka on edelleen kipeä, mutta liikerata alkaa olla lähellä normaalia. Uusia haasteita kohti!

2 kommenttia:

  1. http://joni.optimalperformance.fi/project-bjj-fighter-part-i-lahtotilanne-ja-perusasiat/

    suosittelen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tattista! Katsastin läpi ja kaveri oli ainakin Rippentoet ja Rooneyt lukenut. Monella tapaa samoja ajatuksia kuin itselläkin. Tuohon räjähtävyyteen ja sen kehittämiseen ei oikein osaa ottaa kantaa muuten, kuin että Rippentoe on sanonut, että naturaalille paras/nopein/helpoin tapa kehittää ei-lajispesifiä räjähtävyyttä (mitattuna tässä tapauksessa vertikaalihypyllä) on voimatasojen nostaminen, ei esim painonnostotyyppinen harjoittelu. Ykkösliikkeenä kyykky ja heti kakkosena Mave. Eli toisin sanoen hitaastikin tehty raskas kyykky tukisi räjähtävyyttä. Tämä on hieman ristiriidassa tuon rate of force developmentin kanssa, vaikka molemmat voi olla hyviä lähestymistapoja. Aiheesta olisi mukava löytää lisää ajatuksia, etenkin painonnostoharjoittelun vaikutuksista lajispesifeihin ominaisuuksiin.

      Poista