sunnuntai 2. syyskuuta 2012

Uutta periodisoitua treenisykliä: PSH-viikko 1

Nyt alotellaan PSH:n kanssa yhdessä juonittu ja järkevästi periodisoitu treenisuunnitelma. Eka setti on 4 viikkoa, josta neljäs viikko kevyttä. Sitten toinen samanmoinen sykli, jossa nostetaan hieman treenimäärää/tehdään pieniä viilauksia. Leeeet's go guyyysss!

Ma 27.8.

Lepo - kurkkukipu hieman vielä kutitteli

Ti 28.8.

Voima 60min

Dynaamiset 12min
Mave 5x95kg, 5x110kg, 9x120kg
Penkki 5x60kg, 5x70kg, 10x75kg
Keskiropisto x2
Huoltavat

Penkin tekniikka piti kattoa uusiksi Rippentoelta ja nyt kapiammalla otteella oli parempi. Oikea olkapää myös kesti ekan penkkauksen sitten viime toukokuun, joten on syytä olla iloinen. Kaikki toistot hyvällä tuntumalla ja ylöstyöntö & nosto sähäkästi.

Ke 29.8.

Aktiivinen lepo

Palauttava juoksu 30min ks 115
Normaalit huollot

To 30.8.

BJJ 90min + 30min huolto

Alfauroksen treenit. Guardin ohitusdrillejä x-määrä. Erittäin hyviä. Hafin jalkapuikkausta, paineella polvista mursuamista, double ja single underhookkia Kimmon tapaan. Positiosparria butterflyguardista ja detailien kattomista ohituksiin vuoroteltiin. Loppuun rentoutuminen venyttelemällä. Hirvee päänsärky oli mennessä, mutta parempana tullessa. BJJ parantaa! Hieman oli räjähtävyyden ja ajatuksen yhteispelin puutetta, mutta silti sain teknisiä suoritteita ja pääsin ohittamaan. Painepeli on myös meikän peli, joten sitä pitää hyödyntää ja edelleen lantion käyttöä tehostaa.

Pe 31.8.

1. SW 90min
PSHn reenit ja taas takuupystyklinikka. Pystypainilämpöjä ja muutenkin progressiivisesti tehon nosto ja vasta 45min kohdalla tehot alkoi olla yli 80 pinnaa. Kroppa tykkäsi tästä ja kone kehräsi mukavasti. Pysty toimi mainiosti! Tein määrällisesti paljon aloitteita, joka johti lopulta myös onnistumisiin. Rohkeutta pitää olla puskea läpi räjähtävästi ja loppuun asti, niin varmasti onnistun jatkossakin! Loppuun kolmen ryhmissä 6min keskellä 2min vaihdoilla. Mattopuoli oli minulta kontrastina erittäin huonoa tekemistä. Muutama pistesuoritus, mutta muuten paistina. Grippipeli ja kontrolli ei vaan toiminut. Paljon hyvää ja paljon kehityskohteita, mutta eteenpäin on menty sanos Antti Muurinenkin.

2. Palauttava BJJ tekniikkasessio 45min
Guardin avausta ja ohitusta, otteiden rikkomista alla ja päällä. Alta sweeppejä ja niiden setuppeja. Muutamia lantiomursuamisharjoituksia. Hyvvää palautusta.

La 1.9.

Aktiivinen lepo - BJJ rollia + tekniikkapohdintaa 2h 30min

Meni hieman yli, myönnetään. Tarkoitus oli rollata lämmöt ja sitten huoltaa, mutta tunne vei järkeä. Managerin kanssa pohdiskeltiin deep halffia ja Tapsan&Juputsun kanssa kateltiin guardin avausta & ohitusta. Ens viikolla tiukemmalla painikurilla tämä lauantain aktiivinen lepo, niin pystyy sunnuntaina iskemään kovan jalkatreenin salilla.

Su 2.9.

Voima 25min

Kyykky 5x55kg, 5x65kg, 10x72,5kg
Leuat 10, 8, 6
Huoltavat x2

Eilisen överiaktiivisen levon jälkeen napakan tehokas treeni ja palautumaan ensi viikkoa varten. Nilikka pelasi kyykyssä varsin hyvin.


Yhteenveto:
Paljon hyviä asioita tapahtui tällä viikolla ja treeni tuntui kulkevan. Huoltoa tuli myös lähes jokaiselle päivälle liikkuvuusharjoittelun, kävelyn ja foam rollingin merkeissä, tuntimääräisesti lähelle saman verran mitä treeniä. Edelleenkin huoltoharjoitukset on minun viikon tärkeimpiä harjoituksia. Kun huoltoa on riittävästi niin treenit kulkee siinä sivussa kuin itsestään. Tästä on hyvä jatkaa ensi viikkoon!

2 kommenttia:

  1. Jännästi tahtoo aina tuo lepo unohtua ja painivarvas kutiaa herkästi. Onneksi rivistössä on soul rollereita, joten saa vedettyä löysiäkin treenejä välillä.

    Sunnuntaina vedettiin Tompan johdolla takahuoneessa guardin ohitus ja vetotreeniä. Porukkaa oli aika vähän, mutta sopivasti. Ilmassa oli aitoa brasilian meininkiä, eli happi oli vähissä. Tämä lähinnä kisaajille tiedoksi. Eli kannattaa käydä sunnuntainakin reenaamassa!



    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, löysiä rolleja voisi ottaa melkein joka päivä. Sunnuntaireenit on kovia, mutta mulla sunnuntai on toistaiseksi valikoitunut jalkasalipäiväksi. Sitten kun painin määrää lisätään, niin sunnuntai on hyvä päivä reenata!

      Poista