keskiviikko 4. heinäkuuta 2012

BJJ Summer Camp, Day 1

klo 8.00-9.30 BJJ

Mistä tietää, että Hafi on huudeilla? No siitä tietenkin, että "BOOM!" kajahtelee salilla. Eka sukellettiin halffiin avoimesta guardista. Tärkeintä oli viedä lantio eteen ja kädet esim. polven + lantion päälle. Halffissa opeteltiin olemaan melko alhaalla, yläkroppa kaverin lantion päällä ja kädet tiukasti kyljissä. Hyvällä paketilla ei tarvitse kiivetä ylös roosterille. Toisella kädellä raotettiin kaverin polvesta ja tuotiin oma polvi ylös -> kaverin päällimmäisen polven ulkopuolelta kiinni -> käännetään kaveri toiselle kyljelle ja istutaan kaverin polvien päälle (oma nilkka edelleen halffissa). Tästä harjoiteltiin kontrollointia ja ohitusta. Kaverin olkapäästä/kädestä painetaan kaveri lattiaan. Kaverin toinen käsi pelataan mattoon ja astutaan oma jalka ranteen päälle. Varsinainen ohitus tehdään nostamalla oma perse polvien päältä ylemmäs kaverin reiden sivulle -> omalla kädellä raotetaan kaverin polvia ja slaidataan sivuhallintaan.

Ohitusprogression lisäksi harjoiteltiin Hafin rannelukkoa, jonka setuppia katseltiin jo edellisellä leirillä. Setuppi tapahtuu siten, että kaverin hakiessa underhookin mistä tahansa positiosta (pystystä, halffista alta, sivuhallinnasta alta, mountista alta etc.) puikataan oma käsi ulkokautta kaverin hauikselle. Tällä voidaan purkaa underhook tai vangita kaverin ranne kainaloon, jonka jälkeen painoa alas ja aletaan hakea ranteelle oikeaa asentoa, jonka jälkeen paine kohilleen ja otetaan portugaliksi subimitsön. Tärkeintä oli kuitenkin oppia tämä setuppi, joka antaa rannelukkomahdollisuuden joka positiosta ja auttaa pakenemaan underhookista. Loppuun sparria 3 erää. Paljon päivän tekniikoiden toistoja ja rannareiden hakemista kevyellä ja hyvällä tatsilla. Treenit herätteli kropan mainiosti ja fiilis on loistava!

klo 17.00-18.30 SW

Kalsarit jalakaan ja menoksi. Modern Jiu-Jitsua Hafilta, eli sammaa mitä Cobrinha ja Mendes pelaa ilman pisteitä. Avoimesta guardista buttskuutilla nilkat kaverin jalkojen taakse, käsillä nilkoista kiinni ja horjutus. Sitten sama, mutta toinen käsi toisen jalan polven sisäpinnalle, josta painetaan. Toinen käsi edelleen nilkan takana kiinni -> kaveri perseelleen. Raahataan oma perse lähemmäs ja kontrolloidaan jalkoja. Jälleen kerran Hafin erinomaisia prinssiipejä: kontrolloi ja pelaa aina jalkoja. Tästä positiosta otettiin nilkkalukko siten, että jalka tulee kainaloon, mutta käsi ei menekään jalan ympäri. Samalla tavalla kuin aamun rannareissa. Nilkkaan tulee sellainen toeholdin ja suoran nilkkalukon hybridi.

Samasta perseelläänolopositiosta otettiin myös sweeppi ja mounttiin pyörähdys. Mountista kaveri eskeippaa alla, johon reagoidaan siirtymällä sivuhallintaan. Hafin prinssiipi 2: Älä jähi mountissa väkisellä, vaan liiku ennen kuin kaveri pakenee. Aina askeleen edellä. Aika modern jiujitsua ja MMAta tämäkin, mitä näkee liian harvoin. Transitiota transition perään. On muuten muikiannäköstä kun osaava sankari niinkuin Hafi liikkuu kaverin päällä!

Sparrissa ajatuksella ja kevyillä otteilla. Mukavalta tuntui, vaikka osa mursusikin kovasti päälle. Pystyin kontrolloimaan välillä varsin vaivattomasti isojakin kavereita. Toisaalta lukkoihinkin jäin, mutta sekin oli vain oppia. Mahtifiilis ja tehoja löytys koneesta melko reippaasti, mutta nyt mennään järjellä, nautitaan ja se on hyvä se. :)

2 kommenttia:

  1. Kiitän kattavasta selostuksesta! Melkein kuin olis ollut itte paikan päällä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ollos hyvä. Lisäät vain joka väliin sanan "BOOM", "Ai gonna skeip", "Wadisdis Tommi" sekä "subimitsön", niin kokemus on hyvin lähellä aitoa.

      Poista