tiistai 17. huhtikuuta 2012

BJJ

Jälleen kerran kovat karkelot. Alkuun rollilämmöt, mutta missä on ÄDÄMI, kun odotin taas 50/60 taisteluja. Sain kuitenkin hyvvee lämpöä muutamien viksujen sällien kanssa nujutessa. JP:n tekniikkana open guardista alta sweeppi, jossa ensin potkaistaan jalat kaverin nilkkojen taakse -> sukelletaan sisäpuolelta toisella jalalla lantiolle ja toinen polvi kaverin reittä vasten ts. suoran nilkkalukon lopetusasento, kun kaveri on vielä pystyssä -> sukelletaan lopuksi vapaalla kädellä nilkkaan kiinni ja pusketaan lantiolla kaveria nurin -> otetaan maassa lahkeesta kiinni ja tehdään tekninen ylösnousu. Tähän jatkona (d)rillattiin legdragpassia. Sparreissa hyviä hommia ja yksi onnistunut päivän tekniikka. Tommin kanssa tuplaerät kovvaa tekemistä, vaikka aioin tänään ottaa teknisesti ja säästellen. Kädet lopulta kaasuissa ja mieli virkeä! 

Loppuun sosialisoinnit, jossa muutamia lisäajatuksia JP:ltä. Jos kaveri puolustaa oikein tuossa nilkkalukkoasennossa, niin alla oleva voi hyvin helposti vaihtaa x-guardiin. Olen aivan täysin unohtanut x-guardin olemassaolon, vaikka siihen olisi useastikin paikka mennä. Laitetaan korvan taakse. Päivän aikana tuli myös muutama juttu alle halffiin, jos pitää polvea kaverin vatsalla ja kaveri ottaa otteen alemmasta jalasta. Tärkeintä on kontrolloida tämän käden sleeveä. Tästä voi sukeltaa kaverin jalan alle toisella kädellä, jolloin eräänlainen shinsweep on tosiasia. Toinen vaihtoehto on ottaa ristikädellä sama sleeve ja päästää kaveri ohi, jolloin voi niskan kautta rollata suoraan triangeliin.

Huomenna lepi ja torstaina jatketaan. OOOSSS!

1 kommentti:

  1. Butterfly, deep half ja exä comboavat nätisti keskenään! Itte oon pariin otteeseen tehnyt "berimbolot" X guardista uken jalkojen välistä ja päätynyt selkään. Kivaa pörräämistä ja tornadolloilua!

    Stay strong!

    VastaaPoista