lauantai 28. huhtikuuta 2012

Subimissiön Wrästling + Judoseminaarin treeni nro 1

klo 10.15-11.30 SW

Varmaan pari kuukautta sitten olen viimeksi päässyt lauantain lukkivuorolle. Manageri piti herättää avaamaan ovet, kun ketään avaimellista ei tullut paikalle. Neljästään otettiin erinomaiset jumpat. Alkuun 20min lämpörollia. Sitten Ädämi pyysi toiveita ja niitähän minulla riittää! Totesin, että "oisko mahollista kattoa sun speciality-positiosta juttuja", johon Ädämi totesi "mihin niistä?" :D Itseluottamusta pitää tässä hommassa ollakin. Tarkoitin butterflyguardia ja alta pelaamista, kun kaveri ohittaa. Ädämi näytti muutamat puolustukset, kun kaveri tulee ohi esim. double underhookeilla. Työnnetään ristikädellä kaverin kyynerpäästä ja shrimpataan persettä kauemmas. Lisäksi katottiin niskan kautta pyörähdystä ja shrimppi + polvi väliin + toinen jalka yli olkapäälle ja siitä työntää itteä kauemmas. Drillattiin näitä ensin kevyesti ja sitten pienellä paineella ja erilaisilla ohituksilla. TOIMII! Loppuun sparria 15min, pari erää pystystä. Ädäm yllättyi, kun ei meinannut päästä minun avoimen guardin ohi, kun käytin juuri opetettuja tekniikoita. Hieman hymyilytti. :) Tätä peruspuolustuspeliä pitäisi opettaa peruskurssista lähtien melkeinpä viikoittain. Yksinkertaista ja varsin universaalisti toimivaa, kunhan tietää vain perusotteet. Kaikin puolin timanttista tavaraa ja paljon oppia takataskuun. Kovassa sparrissa pientä pehmeyttä havaittavissa, kun ei ole rutiinia alla ilman pukua. Loppuun olkapäiden mobbaus 5min. Kotona palautumiseväät ja vaakatasoon odottelemaan päivän toista treeniä.

klo 14.30-16.00 Judoseminaari treeni 1

Nyt oltiin epämukavalla alueella, mutta koetin pysyä parhaani mukaan mukana. Pyyhkäisyillä aloiteltiin ensin ilman kaveria, sitten kaverin kanssa. Heiteltiin myös kovaa ukemia, jota pitää treenata lisää. Pyyhkäisyyn tarkennettiin koko ajan detaileja. Veto räväkästi, mutta sitten kun pyyhkäistään, niin pitäisi rentoutua. Lantion pitäisi olla edessä, jolloin pyyhkäisyyn saa lisää mittaa. Pyyhkäisevän jalan varpaat koskee koko ajan maahan ja jalkapohja osuu kaverin nilkan alaosaan. Grippipeliin tuli myös uusi prinssiipi: Keskisormi, nimetön ja pikkusormi ottaa tiukasti, peukalo ja etusormi kevyesti. Tämä auttaa pitämään olkapään liikkuvana. Tarpeen tullen tietenkin otetaan etusormi ja peukalo mukaan, kun pitää taistella. Lopussa jatkettiin pyyhkäisystä alas sivuhallintaan, joka kutitteli kylkiluita.

Toisena tekniikkana otettiin eräänlainen käsivarsiheitolla hämätty "shootti". Tämä oli timanttia! Eli otetaan esim. kyynertaipeesta kiinni, hämätään, että sukelletaan kädellä kaverin käden alle (pää kääntyy, johon kaveri reagoi vetämällä painon taakse), mutta laitetaankin polvi kaverin jalkojen väliin ja lantio eteen. Jalka puikkaa kaverin jalan ja mennään suoraan eteenpäin ja päädytään guardiin. Guardissa pidetään ote olkapään takaa ja kyynerpäästä, josta voidaan viimeistellä suora käsilukko viemällä kättä mahan alle. Sama toimii myös siitä lähtötilanteesta, kun kaveri on backmountissa. Tätä ajattelin kokeilla myös sparreissa silloin, kun aikaa on vähän ja pitäisi saada nopeasti lopetus aikaiseksi. Hirviät kiisselit puski päälle, eli treeni oli tasaisen tehokasta tekemistä. Paljon toistoja, mutta lisää tarvitaan. Nyt palauttelut "kevyesti" kaljalla, ribseillä (3kg varattu), sisäpaistipiffeillä (1kg), ranskiksilla (1,5kg), patongilla ja ehkä jopa salaatilla. Kruunataan toffeekakulla ja jäätelöllä. Harrastesyöminen alkakoon, klara vappen! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti