maanantai 16. huhtikuuta 2012

Jiujitsu

NUUUUUIN! Erinomaiset painit JP:n tahtiin. Alkuun rollilämmöt, jossa Ädämin kanssa aivan mielettömän opettavaiset setitykset. Spontaania 50/50 guardia, spider guardia ja halffi sweeppejä puolin ja toisin. Näin ne lämpörollit tulisi hoitaa! Tekniikkana butterfly guardin ohitusta, josta lempparipositioon, eli northsouthiin ja sieltä kiukkunen kimura. Kimuran ottoon hyviä tipsejä:
1. Jos kaveri puolustaa laittamalla käden jalkaa vasten -> kierrä ja tee suora käsilukko.
2. Jos kaveri pitää omasta lapelista, niin Kimmo opetti hienovaraisen tekniikan, jossa otetaan käsi omaa kehoa vasten, ei siis vedetä vain omilla käsillä, vaan koko kropalla. Sitten rytkytetään se irti. Tämä toimii! Gentle art ja silleen.
3. Jos kaveri puolustaa pitämällä omasta kädestä, niin voidaan toisella polvella painaa hauikselle. Sattuu kivasti.
4. Jos kaveri rollaa kilppariin, niin heitetään oma jalka niskan taakse ja toinen jalkojen taakse/selkään. Sitten ojennetaan lantio, jolloin tulee painelukko forkkuun, JOS kaveri ei päästä irti. Muuten kimura. Saattais mennä läpi kisoissaki, vaikka painelukot ei oo sallittuja, koska kaveri ite pitää puolustuksen, jolloin siihen tulee painelukko, eikä kimura.

Loppuun normisparrit. Wuffin kans otettiin herkästi, eli ei ryskätty. Sitte Silta-Jarin kanssa jälleen kerran täyttä tohinaa. Sitten muutamien valkovöisten kanssa erät. Pelasin koko ajan alta ja Aedman opeilla sain pari alasvientiä. Yhdessä tosin jäin collarchokeen, mitä on jatkossakin odotettavissa ennen kuin oppii reagoimaan oikein. Shoulder guardia ja spider guardia harjoittelin eli otteet mieluummin sleeveistä, eikä kaulukselle! On muuten helpompi puolustaa ohituksiakin sleeveotteilla. Lisäksi deep halffi alkaa olla sweeppipositiona minulle parraita. Ei mitään ihmeellisiä juttuja sieltä, mutta enpä jää ainakaan passiivisena alle makaamaan. Kimuroita otin päivän tekniikalla tänään kaksi kappaletta. Toisen viimeistelin selällään ja toisen northsouthista. Signaturemuuvi! Lisäksi joku käkilukko ja triangeli. Homma toimii ja menee eteenpäin! :)

Loppuun vielä venyttelyt 15min ja käsilläseisonta/kävely. Jostain kumman syystä pysyin ekaa kertaa ehkä ikinä yli 3s paikallaan hyvällä formilla paikallaan käsiseisonnassa! Keskiropisto alkaa olla paremmassa voimassa ja paino on tullut alaspäin, joten tällaistakin sivuvaikutusta voi olla luvassa jatkossakin.

9 kommenttia:

  1. Pitää näyttää joskus sulle nortin lanseerama rahaliike. Toimivuus huippuluokkaa ja kisoissa testattu kans :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jedi-PSH!
      Young, LohiJii is. Ready for Nortin pääpuristus is he...?

      Poista
    2. Force strong young older salmon. He is.

      Poista
    3. Hohoo. Notsoyoung padawan is ready! Taidanpa tietää tuon puristuksen loppuasennon, jos se on se, jossa jalat saksataan mounttiin. Oli miten oli, muutaman viikon päästä kouluhommat helepottaa ja sitten meitsi ottaa muutamat two-a-days treenit viikkoon, jolloin tuun aamukerhon oppiin pääpuristettavaksi. :)

      Poista
    4. Wrong. Maybe not ready? joo riittää tämä jedi paska. Kiitti vaan näätä. Eli haetaan 69 kimuraa ja kaveri piettää käsistä kiinni ja niin siitä jaloilla lutkut tukkoon.

      Poista
    5. Tuo on kyllä highlight kamaa. Must see! :)

      Poista
  2. Nuo tuplasleeveotteet shoulderguardissa avaa peliä kivasti, mutta tällöin posturan rikkominen täytyy tehdä käyttämällä jalkoja lantiolla. Tämähän on kuitenkin toimiva ratkaisu ja linkittyy kivasti siihen spideriin. Voi myös ottaa tuplasleevet, pitää jalkapohjia kaverin lantioilla ja polvia kaverin hauiksilla siten, että avaa omia jalkoja ja painaa polvia alas. Varsin toimiva homma tämäkin. Käytiin poikain kanssa vähän ihmettelemässä tuota tuplasleeveä ja tämmösiä mietteitä jäi päähän.

    Bonuksena noissa otteissa on vielä se, että tornadorollit lähtee helpommin. Hyvät gripit on kuitenkin tärkeät!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nimenomaan tuplasleevet antaa sekä hyökkäykseen että puolustukseen vaihtoehtoja. Oon koittanut grippipeliä monipuolistaa alta, ettei jää jyrän alle, kun klubilla porukka menee iholta paineella ohi. Vielä ei toimi kuin hetkittäin, mutta vauvan askelin... :)

      Poista