keskiviikko 25. huhtikuuta 2012

Kehonkoostumusmittaus + perhesali

klo 16.00-17.00

Kävin Raksilassa InBody-mittauksessa, kun sattui kerrankin olemaan ilmainen mahdollisuus siihen. Edelliset tulokset vuodelta 2009, joten tulosten vertailun pohjalta voi vetää joitain johtopäätöksiä. Suurin muutos oli se, että paino  vuonna 2009 oli 87,3kg ja nyt 84,7kg. Lihasmassaa on nyt jopa muutama sata grammaa enemmän, joten kaikki mikä on lähtenyt on laardia! Tähän olin erityisen tyytyväinen. Silmämääräisesti rasvaprosentti näyttää tällä hetkellä lähentelevän piakkoin maagista 10% rajaa (palikat alkaa paistaa). Inbody antoi 11,2%, mikä ei varmastikaan ole kaukana totuudesta. Vielä on kuitenkin matkaa tavoitteeseen...

Toinen huomionarvoinen juttu oli se, että olen inbodyn mukaan rintahauispelle, vaikka olen aina luullut olevani jalkapainotteinen. Tämän näyttää sekä 2009 että tämänpäiväinen inbody. Molemmilla kerroilla lihasmassan määrä on "of the charts", niin kuin kenellä tahansa vähänkin pattia kasvattaneella. Tästä huolimatta lihasepätasapainoa löytyy yläkropan ja alakropan lihasmassassa yllättävän reilusti. Tähän koetetaan saada kehitystä!

Polarin syketestistä (sykevälivaihtelu kenties?) tulokseksi tuli 1-7 asteikolla 7. Tämä on vain viitteellinen mittaustulos, joten en vetäisi tästä mitään johtopäätöksiä. Lisäksi mitattiin puristusvoima. Tämän tiesin olevan ehdoton heikkous. Vasen käsi oli selkeästi oikeaa heikompi. Minunkokoiselle kaverille puristusvoima oli oikeassa kädessä 1-5 asteikolla 3 (paras tulos molemmista käsistä otettiin viralliseksi tulokseksi), eli harrasteurheilijan näkökulmasta heikohko. Hyvä ettei hävettänyt, kun viereisellä penkillä keski-ikäiset naiset puristeli melkeen samat tulokset kun minä vasurilla! :D

Yhteenveto: Yllätyin, kuinka informatiivinen monesti kritisoimani InBody-mittaus oli, kun oli vertailupohjaa vuosien takaa. Vaikka arvot heittäisivät todellisista reilustikin, niin se lämmitti mieltä, että lihasta on todennäköisesti tullut lisää ja laardia lähtenyt. Pitänee ottaa tavaksi käydä kerran vuodessa tarkastamassa arvot. Muistaakseni ODL tarjosi 25e hintaan tämän mittauksen ja isommalle porukalle vielä halvemmalla.

klo 19.30-20.30

Kyykky 3x5x80kg
Penkki 2x5x85kg
Leuat 2x5x100kg(+15kg)



1 kommentti:

  1. Tervetuloa kymppikerhoon!

    Mulla on teoria tuolle lihasmassan jakaumalle:

    Teet paljon niitä ns. voimanostoja, jotka eivät yksinään kasvata lihasta, vaikka voimaa tuleekin. Sun pitäis ottaa vähän punnpia mukaan noihin jalkaliikkeisiin. Varsinkin takareisille kannattaa ottaa SJMV:n lisäksi pari hidasta koukistussarjaa treenin lisänä.

    Omissa jaloissani olen huomannut pientä kasvua tämän myötä, eli ainakin tämä metodi olisi "tested and proven".

    Get pumpin' and stay strong!

    VastaaPoista