maanantai 2. huhtikuuta 2012

Junnupaini + Sali + BabyJeiJei

Klo 9.25-10.15
Ei varsinainen treeni, mutta rashguardi oli päällä, joten lasketaan! Aamusta vedin 5lk pojille painia. Oli suut muikiana ku päästiin hyvien alakulämpöjen jälkeen ryskään. Polvipainia mentiin ja tavoitteena saada kaveri pidettyä selällään viiteen laskien. Mukava oli nähdä, kun semmoset heikommat ja ujotkin kaverit pisteli parastaan. Poijat ainakin tuntuis tarvitsevan luonnollisen tavan ottaa kontaktia, ettei tarvitte jokaisesta jonossa tulleesta tönäisystä provosoitua ja alkaa snagaripainille. Keskiviikkona uudestaan ja katotaan onko asenne pojilla edelleen kohdallaan. :)

Klo 13.40-14.40
Dynaamiset lämmöt 10min
Leuat (RP) 5x107kg (pr), 6x97kg, 7x87kg
Mave (RP) 5x145kg, 5x130kg, 7x110kg

Leuoissa on tullut aivan älyttömän nopeasti kehitystä, kun olen alkanut säännöllisesti lisäpainoilla jumppaamaan. Olisin ottanut maven muuten ekana, mutta kaikki tangot oli kyykky/penkkikäytössä. Mavessa "tekniikan" kanssa on jotain ongelmia. Vasta 110kg tuli priimaformilla. Ainoa ero aiempiin sarjoihin oli se, että päätin hieroa tankoa sääriä vasten oikein tosissaan. Tämä viittaisi siihen, että aiemmissa sarjoissa tanko pääsi jossain kohtaa irtoamaan kropan ulkopuolelle, jolloin selälle tuli kohtuuttomasti rasitusta. Ensi kerraksi ahneus mavepainoista pois ja formi kuntoon ennen kuin lähdetään kokeilemaan isompia rautoja.

klo 19.30-20.35
BJJ ja Aleksiykkönen tirehtöörinä. Alakuun 30min lämpöpainia ja porukka otti kyllä meleko rrouvisti näin lämmittelyksi. Kunnon höyryllä paino jokainen härkä päälle niin että puhina kävi. Ite tyydyin passailemaan ja liikuskelemaan sekä ettimään ihmeellisiä asentoja. Annoin selän jokaiselle varmaankin 10 kertaa, joten joku kilpparisyndrooma taitaa olla kehkeytymässä. Sille pitää panna stoppi ainakin kovissa sparreissa. Jos jotain hyvää pitää sanoa, niin kaverien puhistessa kiukkusesti ite hengittelin rauhassa nenän kautta no problem ja mukavalta tuntui. Voimatasojen nousu voi vaikuttaa siihen, että jokainen ponnistelu ei ole enää läheskään niin maksimaalinen ainakaan lämmittelyssä, vaikka päällä makaisikin 90kg sikaniska.

Tekniikkana collarchokeja sivuhallinnasta, eli taattua juutuubitekniikkaa. Kuristuksia otettiin myös knee on ball sekä kellokuristuksena. Kaikki lähti siitä, että kaveri puolustaa työntämällä ylemmän käden kaulalle, jolloin avataan lapeli, vedetään se kaverin forkun yli ja otetaan pään takaa kiinni. Loppuun yksi 5min erä teknisesti ja räjähtävästi. Ohituksesta north-southiin, jossa Lohijii totesi luonnollisesti, että "naattia naattia!" Eli go-to-moooviani kimuraa sieltä kaivoin. Kaveri puolusti, joten odottelin tilaisuutta ja vaihdon armbariin, josta taputus 3 sekuntia myöhemmin. Tämä erä riitti minulle, koska treeneihin lähtiessä päätin, että yksi onnistumisen kokemus tälle illalle ja meikälle riittää. Himotti jatkaa, mutta järki vei voiton. Oss. :)

9 kommenttia:

  1. Enkai minäkin sillä tavalla öhissyt! :D Kisojen alla tuntuu, että sitä ei ala antaan lämpöpaineissakaan niin helposti periksi, pitää moinen egoilu kitkeä pois, play jiu jitsu, dont fight!

    Oikia homma tuo koululaisille painin opettaminen, siellä opitaan kontaktin ottaminen oikealla tavalla ja ystävällisessä ympäristössä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, pelasit aika luonnostaan omia vahvoja positioita, joten kisapainit näkyy kyllä lämmöissäkin. Sinänsä normaalia ja ehkä jopa toivottavaa, että ei anna selekää ja helppoja ohituksia edes lämmöissä näin lähellä kisoja. :) Ei vaan tänään pystyny vastapuolena silleen rennosti saamaan aikaan oikein mitään, kun kaikki otti aika kovat otteet ja halusi pitää omat vahvat positiot. Jää se flow puuttumaan, kun toinen mursuaa ja toisen on pakko passailla, jos ei halua lähteä mukaan vääntään kunnolla.

      Poista
  2. Strong! Nyt on Suomen tulevaisuus turvattu, kun hopliittisotureita aletaan koulimaan jo nuorella iällä.

    Koskas muuten otetaan tornadopainit?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä junnuille tekis niin gutaa tuommonen toiminta. Näki niistä fudisjannuistakin, että jotain siitäkin lajista on jäänyt puuttumaan ja se on kunnon taistelu mano-a-mano.

      Nyt on kiirusta pitänyt koulurintamalla, mutta lähiviikkoina helepottaa. Toukokuussa vois ottaa intensiivikurssin eli usiampana päivänä henk. kohtasen seminaarin pitäis ja laittas taifuunit kuntoon. :)

      Poista
    2. Semmonen toheltajien seminaari olis kyllä hieno idea. Ei opeteta, vaan mietitään. Se onkin osottautunu hyväksi tavaksi oppia. Ja tekniikat on "tested and proven" sparreissa. Meidän seuralla ei tahdo noita seminaareja olla muutenkaan, joten tarpeeseen tulis! :D

      Poista
    3. Toheltajien seminaari kuulostaa justiin semmoselta mihin meikän "opetukset" soveltus. Justiin hyvä ku tekniikat pohditaan osallistujien kanssa paikan päällä ja lähinnä kysellään mielipiteitä, ei mitään opetusta :D

      Poista
    4. Sehän on konstruktivistisen oppimiskäsityksen mukaista tekemistä, jota koetetaan yliopistotasolla takoa oppimisen asiantuntijoiden päähän. Ei yhtään hassummin toheltajilta hyödyntää sitä jiujitsussa. :)

      Poista
  3. Saako sanoa? No sanon kuitenki. Kisat kun tulee niin minun mielestä ei sais antaa tippaakaan periksi. EI missään leikkipainissakaan. Paitsi lämmittelypainissa joka on ihan perseestä ottaa lämmöt. Hajottaa paikat vaan:) Niin silloin voi tapella joka tilanteen ja toppahousun omaksi voitoksi. Leikitte kisojen jälkeen sitten. Monesti olet tuumannu salihommista että menttaali puoli kuntoon niin rauta nousee. Sama homma painiinki. T:Wannabenettininja

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tehdäänpä yksi asia selväksi: Aina saa ja pitää sanoa! :) Menttaalipuoli on kontaktilajeissa varmasti erittäin suuressa roolissa. Sen treenaaminen on puolestaan hieman vähemmän tarkasteltu aihealue.

      Poista