torstai 3. toukokuuta 2012

ElämäntapaBJJ x2


16.30-18.00

Neljä sälliä rollaamassa, joten Jukkiksen yksityisopetus oli taattu! Alkuun rollilämmöt. Sitten Q&A sessio, josta tekniikoina kaksi escapea back mountista ja guardista ristikäden arm drag -> armbar -> puolustus -> triangle. Loppuun 20min kevyehköä sparria ajatuksella. Kyllä vaan kelepas, kun sai palautetta tekemisestä ja rennosti rollia menemään. Lopuksi palkkari tulille ja siemailemaan ennen toisia treenejä.

18.00-19.30

ALFAuros karautti salille ja sehän tiesi huipputreenejä! Lämmöt oli sellaset, että kihisi pintaan kunnon kiisseli, eli kiisu, eli soija, eli bloginörttitermeillä mahtihiki! Alkuun guardinohitusdrilliä Rafin tyyliin, eli askel sivuun -> toinen jalka potkastaan taakse ja tuodaan knee on BALL. Samaan lisättiin myös knee on ball vaihto toiselle puolelle ja armbar knee on ball asennosta. Sitten vaihdettiin Rafin ristijalkapuikkaukseen. Ensin otteet kahdesta hihasta, otetaan etäisyyttä ja yllätyksenä puikataan jalka ristiin ohi ja taas knee on ball. Samaa tehtiin myös ote yhdestä hihasta samalta puolelta, jolloin nykäistään ensin kättä alas ja kun kaveri kontraa ylös, niin annetaan lisää vauhtia ja tullaan sivuun. Tärkeimmät prinssiipit tuntui ristijalkapuikkauksessa olevan räjähtävyys, yllätyksellisyys ja lantion voimakas tuominen eteen heti kun askel tai pikemminkin loikka on otettu. Etäisyys on myös oltava lähtiessä sellainen, että kaveri ei yllä jalkoihin, eli tosi kaukana saa olla. Koko lämpöjen ajan pidettiin kova tahti ja toistoja ropisi valtava määrä.

Uusinta uutta edusti kärrynpyöräohitus suoraan northsouthiin. Tää on niin meitsin juttu! Eli open guard, tuodaan toinen käsi jalkojen väliin ja toinen joko kaverin ristikkäiselle olkapäälle tai mattoon. Toimi ku häkä! Tästä jatkettiin northsouthista mielenkiintoiseen armtriangleen, joka lähti siten, että molemmat kyynerpäät on matossa ja kaverin kädet niiden ulkopuolella -> pakotetaan kaverin pää kääntymään toiselle puolelle ristikkäisellä lantionluulla -> annetaan kaverin luulla, että saa halffin kiinni (ei kuitenkaan anneta kiinni), jolloin hän lähtee kääntymään -> vaihdetaan sivuhallinnassa ote pää+käsi kombinaatioon mutta periaatteessa vastapuolelta, kuin mistä normaalisti armtriangle tehtäisiin -> viimeistely tehdään rnc-otteella hengittäin ja jokaisella sisäänhengityksellä kiristäen. Tässä kohtaa ei ole enää kiire.

Loppuun sparrit, joihin lähdin edelleen kevyin mielin. Ensin Aleksi2:n kanssa lanseeraamamme "risk-based-jiu-jitsu" -erä, jossa otettiin kevyitä otteita, laitettiin silmät kiinni ja menoksi. Tuli selänottoja, 50/50 guardia, sweeppejä, käkilukkoja, triangeleita yms. kaikke mitä normisparrissa ei kukaan uskalla edes yrittää. Ja kaikki tämä vain sillä, että heitetään kaikki kritiikki pois tyyliin "ei se kuitenkaan toimi" ja aletaan luomaan taidetta. :D Loput erät rullailin edelleen kevennetysti, eli en päästänyt itseäni hengästymään missään vaiheessa. Tämä oli vaikeaa erityisesti, jos kaveri tuli paineella ohi. Tästä huolimatta onnistuin erinomaisesti kevyessä altapelaamisessa liikkuvalla pelillä. Otteet ei tarvi olla kovinkaan tiukat, että kaveria voi liikutella. Mainiot setit ja tekniikkaa tuli treenattua oikeen urakalla. Lähtiessä olo oli freesimpi kuin tullessa, mikä kertoo siitä, että treenitehot oli tänään tavoitteenmukaiset. Huomenna jatkuu!

6 kommenttia:

  1. Tuossa on hyvä artikkeli palautumisesta SalmonJaylle:

    http://crossfitmobile.blogspot.com/2012/05/fitness-is.html

    Onhan tuo suunnattu cf-hajoittelijalle, mutta aika yleis päteviä asioita mun mielestä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Erinomainen lukupaketti tiiviissä muodossa ja asiansa käytännössä osaavalta kaverilta, kiitos! En erityisemmin edes huomannut cf-biasta. Muutenkin tuntuu, että cf-piireissä tiedostetaan kehon toiminnasta paljon enemmän kuin muissa lajeissa. Tästä huolimatta veikkaisin palautumisen olevan monelle ongelmallista, kun ei ymmärretä huollon tarpeen jakautumista lihasten lisäksi juuri keskushermostolle, nivelille ja psyykelle.

      Täytyy ihan sivuhuomautuksena heittää, että jos itellä tulee joskus muutto paikkakunnalle, jossa ei ole painimahdollisuuksia, niin siirryn 99% todennäköisyydellä cf hommiin. Siihen asti seurailen mielenkiinnolla skeneä ja poimin sieltä hyviä ajatuksia omaan treenifilosofiaan.

      Poista
  2. Tuolta olympiapainijan viikko-ohojelmaa:

    http://www.ramihietaniemi.fi/component/content/article/27-kotihommia

    3h käsipainia...huhhuh, kumma jos kyynärpää tulehtuu. Mutta meno on kovaa maailman huipulla ja yhessä maailman kovimmassa lajissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, oon joitakin Ramin posteja katellu ja eläimelliseltä touhulta vaikuttaa!

      Poista
  3. On huomattavissa, että kun mies kevenee, niin painikin kevenee. Pitänee paikkansa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eilen kellotin iltapainon puku päällä 88,5kg. Kisapainossa. :) Kyllä sekin varmasti vaikuttaa, mutta ennen kaikkea rentous on lisääntynyt egon rippeiden tiputtelulla ja itsekritiikin vähentämisellä.

      Poista