keskiviikko 6. kesäkuuta 2012

Sali

Aamusta ja illasta mobilityä yhteensä 45min

klo 13.45-14.45

Dynaamiset 10min
Raaka rive 3x50kg, 3x50kg, 3x5x62,5kg
Leuat 2x3x25kg
Kipping pull-ups 30 (yhteensä)
Kiertäjäkalvosimet x2
Käsinseisonta seinää vasten 30s, 30s
Frog stand planche 60s

Kaikki kulki ja palautukset olivat kauttaaltaan maltilliset (0-3min). Kokeilin kippausleukoja ex tempore ja olihan ne varmasti järkyttävän näköisiä! Jos joku ystävällinen cf-MAIN-IAC voisi selittää lyhyesti kippausleukojen tekniikan pääpiirteissään, niin olisin erittäin kiitollinen. :)

10 kommenttia:

  1. Tuossa on jotain maailman parhaalta perhosleukojen vetäjältä:

    http://www.youtube.com/watch?v=Mvhxum803go&feature=channel&list=UL

    ps: Sekä perus kippileuat että perhosleuat vaatii keskivartalosta äärettömän paljon (kuppi pitää pysyä), muutenhan se menee heilumiseksi. Eli vaikka ne näyttää "huijaus" leuoilta, niin tosiasiassahan nuo on paljon vaativampia suorituksia ku perinteiset leuat. Perinteinen leuanvetohan vaatii vaan raakaa voimaa (ja surkastunutta alavartaloa):)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti Tiki! Onko kippileuka sama kuin perhosleuka? Kaiken voisi googlettaa ja kaivaa tuubista, mutta helpommalla pääsee, kun joku osaavampi opastaa parhaitten tutoriaalien lähteille, niin ei tarvitte itellä alkaa raakaamaan paskaa timanteista. :)

      Poista
    2. Kippileuat ja perhosleuat on tosiaan eriasioita. Kippileuoilla on paras aloittaa ja löytää oikea rytmi/lihasten aktivointi, jonka jälkeen voi siirtyä perhosiin, jos on kiinnostusta. En itekkään tuubista löytäny kunnon tutorialia, mutta suosittelen 10 dollarin sijoittamista tuohon:

      journal.crossfit.com

      On tosi paljon asiaa treenistä ja ravinnosta. Kaikki ei oo pelkästään crossfittiä, vaan paljon esim. voimannosto, telinevoimistelu, painonnosto sekä tietenki henkilöjuttuja kovakuntosista ihmisistä.

      Poista
    3. Ok. Tuo Spealerin video oli erinomainen. Kymppi ei tosiaan oo hinta eikä mikään hyvästä matskusta. Joskus aiemmin katselinkin tuota journalia, mutta päätin jättää tarkemman tutustumisen tulevaisuuteen. Crossfit -jutut kiinnostaa koko ajan enemmän, mutta täytyy pysytellä vielä loitommalla, ettei imaise täysin mukaansa. :) Nuo henkilökuvat yms. on myös mahtavaa motivaatiolukemista.

      Poista
  2. Eikö kippileuoilla haeta sitä voluumia (helepommin enemmän toistoja vs. perusleuka) ja tällöin saahaan metconin intensiteettiä ylös.

    Kippileukahan on "luonnollista toimintaa" eli jos meet roikkumaan tankoon ja yrität päästä mahollisimman helepolla ylös, niin luonnostaan alat nilikuttaan kippiä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tällä periaatteella minäkin lähdin liikkeelle. Viimeset osasarjat meni jotakuinkin näin: 3, 2, 3, 4, 4. Eli lopussa alkoi liikerata ja rytmi osua hieman paremmin kohalleen, vaikka paukut väheni.

      Poista
  3. Juuri näin. Ite teen tiukat leuat lisäpainolla voimatreeninä ja työkapasiteetti harjoituksessa kippaamalla, ettei intensiteetti laskis paljoa muutaman lihasryhmän väsyttyä...

    VastaaPoista
  4. Gurut, vielä yks kyssäri: Mikä ote toimii kippi/butterflyleuoissa parraiten, vai onko makuasia? Apinaote vai normi? Myötä vai vasta? Oteleveys? Kiitos ja kumarrus. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. "guruhan" vastaa:

      Ite vedän apinaotteella ja cf-salilla jotku vetää normilla, joten makuasia. Myötäotteella saa paremmin vedon voiman selekäfileistä ja mielellään semi-leveällä otteella. Siis bodykielellä ylätalja eteen:)

      Poista
    2. Ja kiitosta pöytään! Perustelut upposi ja semileveä myötäote on minulla ollutkin käytössä. Pitänee testailla myös apinaotetta.

      Poista