tiistai 13. maaliskuuta 2012

BJJ OOOOSSS!

klo 18.00-19.30

Nuinnäin. Kovat setit illalle, vaikka meinasin jäädä kiireiltäni kämpille raapimaan hanuria. Alkuun mukavat 30min lämmöt paikallaan pyörien ja kaverin kanssa drillaten. Omoplatoja ja omoplatasta triangeliin vaihtoa. Sitten Tompan spesiaali, eli halffissa alla haetaan P.Popovitchin&Cyborgin polvin vatsalla halffi, josta jalkojen välistä kaverin käden hihasta ristikädellä ote, toinen käsi ristipuolen kaulukseen. Tuodaan halffissa oleva jalka ulos ja varpaat lattiaan, eli juuri siten, että kaveri pääsisi sivuhallintaan. Mennään niskan kautta ympäri ja voila, päädytään suoraan triangeliin. Tämä on highlight-kamaa!


Kovat sparrit aloteltiin heti lämpöjen jälkeen. Pisteiden laskulla 6x5min ja palautukset ilmeisesti 1-2min? Wait- & Bluubelttien kanssa pärjäsin mainiosti, vaikka kaverit olikin teknisiä. Oma painepeli toimi päältä erinomaisesti! Kaverit haki diippiin tehokkaasti, mutta puolustukset oli kunnossa hyvällä posturella ja tasapainolla. Tein töitä maltillisesti ja ohitin kun kaveri oli höyrynnyt energiansa. Pörplebelttiä vastaan tuli noutaja ja alla olin halffissa hukassa, kun painetta tuli päälle. Liike katosi, eikä päässy oikeen aktiivisesti hyökkimään. Tähän pitää saada eväitä lisää! Aktiivisuutta ja otteiden hakua, eikä saa päästää vahvaa päältäpelaajaa koskaan kaulalle. Vimonen erä erästä braunbelttiä vastaan. Aattelin ottaa vahvoilla otteilla ja liikkuvalla pelillä sekä tietenkin kovaa! Alkuun hakemista ja en meinannu päästä painepeliä pelaamaan päältä. Sitte aktivoiduin ja hain hyviä otteita. Lopulta kaveri kilppariin ja pääsin hyvällä liikkellä selkäpuolelle. Oma kontrolli toimi ja pystyin pyörimään ympärillä, mutta selänottoon ei ollu tekniikkaa harjoiteltu riittävästi! Kilpparista olin edun verran edellä, mutta viimesen 30s aikana mr. braun sai vedettyä halffiin ja haki tosi hienon sweepin Pablomaisesti. Erä päättyi 2-0 tappioon, mutta olin erittäin tyytyväinen siihen, että pystyin antamaan kohtuullisen vastuksen! Oma peli on alkanut löytyä ja nyt vaan ilmaa pois otteista ja paineesta, niin topgame alkaa olla myrkkyä meleko monelle. Oooosss!


Loppuun tekniikkaa, eli selänottoja Tompan tekniikalla. Kaveri kilpparissa, ollaan sivussa ja painetaan lantio kaverin lantiota vasten. Haetaan eräänlainen over-under, jossa saman puolen käsi menee kaulalle ja toinen käsi toisen puolen underina kaverin hihasta kiinni. Hypähdetään siten, että kauempi jalka tulee kaverin lantioon kiinni ja toinen jalkaa menee kaverin taakse (polvi perseen kohdalla). Rollataan selälleen ja haetaan yks huukki sisälle. Viimeistellään vetämällä kaverin sleevessä olevalla kädellä kaverin käsi ylös suoraksi -> oma käsi sieltä alta välistä nyrkissä kaverin niskaa vasten. Kierretään kuristavalla kädellä ja painetaan nyrkillä niskasta. Ranteet tekee saman liikkeen kuin crosscollarchokessa. Hyvä tekniikka, vaatii drilliä! Loppuun normaalit tunnin sosialisoinnit. Jarnon kanssa drillailtiin vielä ezekiel-chokea guardista ja mountista. Jen näytti vielä reverse-ezekielin, joka oli aika veikeä tapa lopettaa mountista. Palautusjuoman ääressä Puuseppähierojan kanssa vielä kovat raatit! :)

1 kommentti: