lauantai 31. maaliskuuta 2012

Lauantaimobility

klo 15.30-18.00

Foam rolling 70min
Mobility 70min

Lauantain vakiosetti. Menossa mukana MANAGERI ja aleksi2. Manageri veti jalakareeniä ja puklupiiriä (kirjaimellisesti, tyhjä maha pelasti tällä kertaa). Ite pääsin manageroimaan manageria, johon moni ei oo pystynyt. Spottasin managerin jalan kiertymistä ja polven painumista sisään askelkyykyssä toisen jalan puolella. Manageri oli tästä tiedosta silminnähden ilahtunut. :) Managerilla on homma nosteessa, kun teki askelkyykkyä salin päästä päähän edelliskerralla 50 kilolla, nyt 55 kilolla ja ensi viikoksi aikoi nostaa 60 kiloon! Pitää varoa sitten kun manageri pääsee taas matoille, saattaa olla meinaan shuutissa ruutia. Ite mobbailin ja rullailin heikkouksia etsien. Oikea nilkkavamma vaikuttaa koko oikean puolen lihasketjuun, joten nilkkaan käytin ainakin 20min. Mobilitypäivä on aivan ehdoton juttu vähintään kerran viikkoon!

4 kommenttia:

  1. Joo Mänitsöllä on kauhiat etureiskat, oisivat häpeäksi Muay Thai ajokoirien piirissä..:)

    2.5h huollot vaatii jo paneutumista, rispect!

    VastaaPoista
  2. Tekisin huollot nopeammin, jos se olisi mahdollista. :) Kun lähtee päästä varpaisiin rullaamaan foam rollerilla ja palloilla ja pysähtyy aina hetkeksi kipeimmille paikoille, niin ainakin minun kropalla siitä ei alle tunnissa selviä. Toisaalta rullaus auttaa aivan älyttömästi sitten noihin normaaleihin venyttelyrutiineihin, kun liikkuvuus on jo valmiiksi reilusti parempi ja lihakset tuntuvat ottavan venytykset paremmin vastaan. Venyttelyssä koko keho on yhtä heikkousaluetta, joten jos pohkeet&nilkat ottaa jo 30min ja olkapäät melkein toiset mokomat, niin hommaan menee kokonaisuudessaan yli 2h.

    Tuloksia tuntuisi kuitenkin tulevan, kun käyttää mobilityhommissakin aikansa heikkouksiin. Niitä taas oppii paremmin tunnistamaan, kun on aikaa tunnustella rauhassa, että mistä kiristää. Managerin kanssa pohdittiinkin, että minullakin oikean nilkan vamma, joka on tullut joskus vuonna X (en siis tiedä milloin), laittaa koko oikean puolen lihasketjun jumiin. Esim. oikea piriformis on ollut niin kauan kuin muistan pirun kiriä, yläkroppa kiertyy hieman vasemmalla, vaikka koettaisi seisoa suorassa ja oikea olkapää on kääntynyt enemmän eteenpäin kuin vasen. Nyt ajattelin laittaa oikean nilkan kuntoon, jonka jälkeen vaikutukset koko oikean puolen kineettiseen ketjuun voivat olla merkittävät. Katotaan pitkän ajan kuluessa tilanteen kehittymistä, voinko sanoa tämän lähestymistavan olevan lopulta tested&prooved. :D

    VastaaPoista
  3. Hei tuosta lihasketjusta puheen ja nilkan asennosta niin jumppaakko sille esim. nostelet kyniä lattialta tai rullaat mattoa lähemmäksi varpailla? Ja tämä ei ole huuhaa paskaa mutta kato semmoiset pohjalliset kuin ortomalli. Niillä lähetään hakee jalan luonnollista asentoa takas ja ne ei ole kovin kalliit. Itse ajattelin heittää newbalancen pronaatiotuki kengät helvettiin ja hommata jokku "huonot" lenkkarit ja niihin noi pohjalliset.

    VastaaPoista
  4. En oo rullaillu, kiitos vinkistä! Huuhaahommista puheen ollen olen arpaita "harottanut", eli koettanu saada lihasduunilla niitä erilleen ja samalla etsiny hermotusta jostain kaukaisuudesta takaisin, kun meinaa varpaat mennä luonnostaan limittäin. Tämäkin ohje on tullut aivan pätevältä fysioterapeutilta, mutta ei minulle henk. koht. Otan tuon rullauksen myös mukaan ohjelmaan. Pitääpä kattoa millaset nuo ortot on. Kesällä kuljen mahd. paljon varpaillaan ja vibram fivefingereillä. Seuraavat lenkkarit ostan kyllä täysin "tuettomina".

    VastaaPoista