keskiviikko 7. maaliskuuta 2012

Voima + tekninen BJJ

Klo 10.00-11.00

Lämmöiksi pyöräily urheilutalolle 25min
Mave 5x50, 5x70, 5x90, 5x110, 5x130, 5x140, 1x150, 1x160(pr)
Rive 3x3x50kg räjähtävästi
Leuat 10, 5, 5, 5, 5, 5
Kiertäjäkalvosimet x2

Mavessa alkuun tekniikkavirheitä, jotka Siemelin onneksi spottas. Viimenen ykkönen ei ollut vielä aivan maksimi, mutta noston jälkeen meinas mennä taju. Kroppa valahti ihan spagetiksi ja piti kyykyssä keräillä hetki itteensä. :) Olisko hengityksen pidättämisen, kovan vedon ja niskajumin yhteisvaikutus? Maven perään räjähtävästi muutama kevyt Rivesetti ihan vain tekniikkamielessä. Leukoja ekaan sarjaan peräti 10, jonka jälkeen vitosia. Viimeset kolme vitosta otin Siemelinin ohjeistuksella vielä korostetummin ala-asennosta, eli myös olkapäät venytyksessä ennen vetoa. Tämä tekniikka toi vetoon lisää pituutta ja siten leukoihin lisää tehoa. Loppuun kiertäjäkalvosimia huoltavasti pumpaten. Salin jälkeen pöperöä napaan, eli subwaylta 30cm kana-teriyaki tuplalihalla ja lisäkkeeksi sprite zero sekä elämäni ensimmäinen activia jugurtti. Ja maistui!

klo 13.00-16.00

Raksilan tatamille Siemelinin, Aleksi2:n ja Ollin kanssa BJJ-tekniikkaa hieromaan. Alkuun pyörittelyt ja hyviä drillejä. Sitten high-tech tavaraa eli shoulder guardin perusteita. Suht paljon toistoja, joka on aina plussaa! Sälleillä oli hyviä tipsejä avoimen guardin peliin shoulder guardista, jotka otan taatusti omaan peliin mukaan. Shoulder guardista otettiin lopetuksena triangeleita, käsilukkoja ja omoplatoja. Lisäksi legs on back positiosta haettiin samaisia juttuja. Paljon erilaisia tekniikoita, mutta tärkeintä oli totutella uuteen guardiin, joka tuntui erittäin toimivalta! Loppuun 2x3min kevyet rollit ja homma oli taputeltu. Aikaa meni 3h, mutta oppia tuli enemmän kuin tuohon aikaan normitreenejä saa mahtumaan. Kiitokset osallistujille ja otetaan pian uusiksi. Stay Strong!

Loppuverryttelyksi pyöräily kotiin 25min.

4 kommenttia:

  1. Ei juma pro-päivä!
    3h mattoaikaa putkeen on jo aika heavya, ellei 50% oo schaibanin jauhamista.:). Joo parhaiten oppii rollaamalla hyvien jätkien kans. Nimenommaan painimalla fiksusti ja käymällä samalla läpi peliä.

    Old-skuul-jäbälle tulee iha uusia termejä mm. se jonkupäivänen gator-juttu ja nyt shoulder guard?!? Videoita (lyhyitä) kiitos.;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää oli tosiaan mainio treenipäivä. Aamusta tuntui, että ei ehkä ois varaa pyhittää koko päivää treenille, kun on x-määrä asioita tehtävänä. Iltapäivästä kun palasi kämpille, oli stressitasot laskenut nollaan. On se ihmeellistä, kun yksi itseensä sijoitettu päivä voi olla "hiihtoloman" pelastus! :)

      Poista
  2. ...nii piti sanomani, että pelin tekniikkaa oppii parhaiten rollimalla. Mutta kovalle sparrille on sitten myös oma tärkeä paikkansa niin tekniikan, kunnon kuin päänki puolesta. Tahtoo peli automaattisesti yksinkertastua kun aletaan puristaan..:D

    VastaaPoista
  3. http://www.youtube.com/watch?v=GMdiJWXCxyA

    Tuossapa yllä esimerkkiä mitä tehtiin. Suora ote siltä DVD:lta, jota meidän piti kattoa, muttei kattottukaan kun oli hyvin muistissa jutut edellisistä kerroista.

    VastaaPoista