torstai 1. maaliskuuta 2012

Rättipainit

klo 18.00-20.00 BJJ

Normihommia JP:n johdolla. Niskat oli vähän jumissa eilisestä rivettelystä, mutta muuten aika freesi olo. Alkuun 20min lämpöpainia kevyesti. Uusien jannujen kanssa saa vähän kattella, ku höyryävät piälle liian innolla. Sitte katottiin bakc to basics armbaria gaardista. Kun kaveri puolustaa ja laittaa painoa päälle, otetaan jalan takaa kiinni, avataan hiukan jalkoja ja pendulumilla kaveri alle normaaliin armbar-asentoon. Sama tekniikka, jota Demian opetti viime kesänä. Tässä pään puolen käsi koukkaa kaverin käden ja omasta lapelista kiinni. Toinen käsi kontrolloi kaveria housuista polven ulkopuolelta. Vinkkinä sain JP:ltä, että kaverin polvi pyritään pitämään koko ajan kohti kattoa, jolloin kaveri ei pääse karkaamaan. Hyvä kontrolli ja kevyillä otteilla, jolloin kaveri kuluttaa voimansa ja käsilukko saadaan varmistettua!

Tässä positiossa erilaisia aukaisuja, kun kaveri puolustaa armbaria: 1. Kaveri puolustuu tuhunusti, jolloin tönästään puolustava käsi irti ja nykästään armbar. 2. Kaveri puolustaa oikeaoppisesti, jolloin Rafin tekniikalla pään puolelta käsi läpi ja toisen käden forkku kaverin kyynerpään takaa -> kämmenet kiinni ja väännetään inhottava paine forkulle. Toimii muuten varmasti! 3. Kaverilla kaapeliote, jolloin ENSIN tuodaan kaverin jalkojen puolella oleva jalka käsien läpi toiselle puolelle ja toinen jalka päälle samalla lailla. Kuvittelee X-Guardin jaloille. Sitten työnnetään jaloilla ja vedetään käsillä yhtä aikaa. 4. Sama kuin edellinen, mutta kaveri ei anna laittaa toista jalkaa läpi X-Guardmaiseen asentoon -> viedään jalkojen puolelta tullut jalka mahd. pitkälle käsien välistä, irrotetaan ote housuista ja otetaan kaverin toisen kyynärpään takaa kiinni -> vedetään kaveria lähemmäksi ja laitetaan triangeli kiinni. Tulee muuten erittäin tiukka, kun kaveri makaa kyljellään ja kulma on mainio triangelille.

Loppuun 4 erää sparria. Tänään ei olo ollut ylivoimainen, mutta hyviä perussuorituksia tuli. Otteet pehmeät ja räjähtävyys puuttui tekemisestä. Sparrien jälkeen otin vielä 4 erää lämmittelypainia peruskurssilaisten kanssa, kun Masa pyysi mukaan. On peruskurssilaiselle mukava fiilis, ku pääsee painiin "kokeneempien" painikörmyjen kanssa. Lisäksi koetin kysellä kavereiden nimiä ja neuvoa parhaani mukaan, että tulevat toistekki reenaan.

2 kommenttia:

  1. Kultainen käsilukkopaini. On se vaan hieno laji! Se Dempan seminaari oli kyllä mahtava ja sieltä jäi paljon mieleen, käsiä on tullut kahmittua aika lailla. Ja ajatella, että ennen se oli niin outo ja munat (omat) murskaava tekniikka.

    Hyvää kirjoittelua jälleen. Stay strong!

    VastaaPoista
  2. Kyllä armbarit on vieläki pitkäkoipiselle ja kankeahkolle ihmiselle vaikeita viimeistellä. Pikku detaileilla saa kuitenkin tuotakin tekniikkaa menemään eteenpäin. Taas sai huomata sen, että tuotakaan ei pidä riuhtassa kiukulla kun on paikka, vaan aina ensin positio -> kontrolli -> viimeistely. Ongelmana on vielä se, että kun kerran vuodessa pääsee tekemään armbaria, nii siinä tarvitaan lehmän hermoja, että malttaa jättää voimaväännöt sikseen. :)

    VastaaPoista